Royal

ROYAL: de blikvanger van Arnhem in ere hersteld

paul1

Vastgoedondernemer Paul van der Aa van JMA Real Estate is merkbaar trots op het vernieuwde pand ROYAL op het Willlemsplein in Arnhem. ‘In december 2014 hebben we het pand aangekocht. We zijn medio april 2015 gestart met een grondige renovatie’.  Inmiddels is het pand nagenoeg volledig verhuurd aan horeca en tal van andere bedrijven.

Oude stijl herleeft

‘Wij wilden graag de oude stijl weer laten terugkomen in dit prachtige pand. De horeca-functie maakt daar een onlosmakelijk deel van uit. Restaurant Stan & Co huurt de benedenverdieping, en is in korte tijd een begrip geworden in Arnhem. Dit is voor een deel te danken aan het open karakter van het pand, de centrale ligging het gezellige terras, midden in de stad.‘, aldus van der Aa.

Maar het pand heeft niet alleen een horecafunctie gekregen. Ook zijn er diverse bedrijven in gevestigd, zoals het Regionaal Instituut voor Dyslexie (RID), RIOzorg, de stadsredactie van dagblad De Gelderlander, Perplex Internetmarketing en ook het bedrijf van Paul. Daarbij is gekozen voor veel open ruimtes. ‘De kantoorruimtes waren in de ABN-Amro periode gesloten en klein. Dat is niet meer van deze tijd. Door de ruimtes open te maken is het toegankelijk en uitnodigend.’  Ook de buitenzijde is volledig aangepakt.  ‘We hebben de rondingen in het terras weer teruggebracht, de hoofdentree volledig open gemaakt en een deel van de puien zo laten renoveren dat deze helemaal open kunnen. Dat is in de zomermaanden natuurlijk ideaal.

Pand na de oorlog
Het pand net ná de oorlog
Royal pand
Het hotel-restaurant ROYAL van vóór de oorlog. Het toonaangevende object, dat op een cruciale plek in de stad Arnhem staat kent een lange historie. Oorspronkelijk is het in 1925 gebouwd als hotel-restaurant Royal en heeft als zodanig dienst gedaan tot de oorlog. Het pand leed in de oorlog veel schade en moest voor meer dan 80% herbouwd worden. Vanaf 1970 was hier ABN-AMRO gevestigd, waardoor natuurlijk niets meer zichtbaar was van de oorspronkelijke functie van het pand. Vanaf 2000 stond het pand echter leeg.  Het heeft bijna 15 jaar geduurd voordat Paul samen met zijn zakelijk partner zijn plannen kon uitrollen.

Bewuste keuze voor staal

Er is bewust gekozen voor een stalen logo als blikvanger op het pand. ‘Het pand is gebouwd in Art Deco stijl. Daarbij is veel gebruik gemaakt van solide materialen, waaronder staal. Wij vonden daarom dat het logo van Royal niet in plastic kon worden uitgevoerd, zoals door de architect werd voorgesteld. De keuze voor een duurzame, stalen oplossing lag daarom voor de hand. Het door Bodt Metaaltechniek vervaardigde logo past erg goed bij het pand. Het logo is uitgevoerd in gegalvaniseerd staal en heeft daarna op advies van Bodt Metaaltechniek een dubbele poedercoating in de kleur van de kozijnen gekregen. Vervolgens is het logo met een zeer solide, door Bodt Metaaltechniek zelf ontworpen, dakconstructie gemonteerd op het dak van het pand. Het pand heeft hierdoor een authentiek karakter met de allure van vroeger. Hiermee is het geheel een echte blikvanger geworden voor de Arnhemse binnenstad waar we bijzonder trots op zijn!’

Oude Royal pand als bankgebouw van de ABN Amro
Het ROYAL pand als bankgebouw van de ABN (Amro)
Gemoderniseerde pand
Het volledig gemoderniseerde pand

Samenwerking met Bodt was uitstekend

Samenwerking René en Paul
René Witjes en Paul van der Aa

De samenwerking met Bodt Metaaltechniek  is volgens van der Aa uitstekend verlopen. ‘Ik heb in René Witjes van Bodt Metaaltechniek een zeer prettige, doortastende projectmanager gevonden die een heldere offerte met een nette prijs weet te brengen. De vraag voor het fabriceren van het logo en constructie was niet alledaags, maar René was direct zeer enthousiast. Dit was echt een klus voor hem en dat hebben wij in positief opzicht gemerkt. Heel plezierig is dat hij zelf gedurende het traject met ons meedacht en met slimme oplossingen kwam. Hierdoor verliep het hele proces heel soepel en volledig naar tevredenheid. Daar ligt echt toegevoegde waarde. Een groot compliment moet daarbij natuurlijk naar de werkplaats, waar keurig werk is verricht, van ontwerp tot en met de strakke afwerking. Ik weet inmiddels dat ik voor kwalitatief hoogstaande producties bij Bodt Metaaltechniek moet zijn. Ik zal daarom bij een volgend project zeker weer bij hen een offerte opvragen en kan hen aan iedereen van harte aanbevelen ’

Arnhem Centraal
Plaatsing van het logo op het dak met hoogwerker
Logo gemonteerd
Het logo gemonteerd